デンマーク語の練習のためにはじめました
by els910
カテゴリ
全体
boern
arbejde
dansk
aegteskab
dansk kulture
hjemme
未分類
以前の記事
2008年 04月
2008年 01月
2007年 12月
2007年 11月
お気に入りブログ
メモ帳
最新のトラックバック
ライフログ
検索
その他のジャンル
ファン
記事ランキング
ブログジャンル
画像一覧


<   2007年 11月 ( 4 )   > この月の画像一覧

Forberedelse til Jul

Jeg og min datter har allerede begyndt at forberede til jul! Faktisk i november har vi også meget at lave, fordi fra 1. december begynder jul allerede! Vi har mange oplevelser. Min pige har også fødselsdag i december. (Hvorfor gav jeg fødsel i december?) På det tidspunkt er det meget højt tid for hende. Hun glæder sig til at december komme.

Hun har allerede lavet julekalender selv på SFO. Man åben en dør hver morgen fra 1. december. Det var svært for hende at tegne 24 ting i forbinselse med jul! Hun tænkede og tænkede....

Hun lavede også gaver til sin kusine med pegler og træ osv. Det tager lang tid til at min lille brørs familie modtager pakken som vi sender på grund af lang afstand. I december er det også meget travlt period. Mange mennsker sender nogen i hele verden.

Hun lavede også 12 stykker af invistation kort af sin fødselsdagfest selv! Det var rigtigt stort arbejde. Kammoraterne og lærer vædsættede hende meget. Faktisk var det svært at bestemme os hvornår vi skal holde festen, fordi mange har travlt på det tidspunkt. Jeg håber at alle komme til festen hjemme hos os. Vi skal arrangere noget til festen f. eks. kurrence og skattejagt.

Jeg sammler 24 små gaver til julekalender til Børnene. Fra 1. december får de en små gave hver morgen. Det er hårdt at sammle så mange gaver. Det skal koste minder end ca. 20kr. Men jeg vil heller ikke købe junke. De skal gør dem glæde og nyttige.

Vi skal gør indsætte for at børn bliver glæde i december. Men det rigtigt er sjovt!
[PR]
by els910 | 2007-11-26 21:22

aebler, aebler, aebler

Vi har æbler træ i haven.

Vi har faet for mange æbler nu.

Uheldvis kan vi ikke lide æbler, og de er ikke så sød. Faktisk kan jeg ikke fostå, hvorfor tidligere ejer havde 3 æbler træ.

Men jeg vil ikke smide så mange æbler, så jeg vil bruge dem så mange som mulige.

Jeg lavede æblesjuice. Jeg tilsatte også honning og citron. Det smagte meget dejligt.

Jeg vil også prøde at lave dansk æbler kage. Æbler skal køges med sukker og vand. Vi kan spise dem med flødeskum.

Jeg vil også lave æbler tarte. Køges æbler skal lægges med pie og creme (der indholder æg, mælk og sukker) i oven i 20 minutter.

Der er mange muligheder at lave nogen med æbler.

c0151591_2024455.jpg

[PR]
by els910 | 2007-11-21 20:25 | hjemme

Skøjte skole

Jeg har en pige på 7 år. Hun er født i Japan, men hun er meget bedre til at tale dansk end japansk. Hun er energisk og nysgerrig. Hun er god til at finde noget hvad hun skal lave.

Vi laver mange oplevelser sammen, f.eks., spille bord tennis og batominton, mailing med akryl, at svømme osv. Hun deltager i spejder. Nogle gange deltager hun i spejder tur og sov alene. De har mange udfordrende oplevelser og går på opdagelse i naturen. Hun lærer også at være selvstændig.

Men hun er også intersseret i sport. Hun begynder at tage undervisning af hip-hop den weekend. Men der er lektioner kun 12 gange. Det er meget kort period. Vi kiggede på undervisning af håndbold to gange. Men hun har ikke rigtigt lyst til at deltage i det.

Hun sagde, at hun savner skøjte. Vi fundte skøjte hal sidste februar. Min datter blev vild med skøjte, så gik til hallen hver uge. Men hallen blev lukket i marts. Jeg synes, at det er sjovt, men hun skal tage undervisning, ellers det bliver kedeligt. Jeg sørgte efter skøjteskursus. Heldvis fundte jeg skøjteskolen i Gentofte, hvor er nær vours hus. Min datter blev intersseret i det. Først deltage vi i gratis prøvetime.

Jeg håber, at hun har det sjovt med det.
[PR]
by els910 | 2007-11-21 20:17 | boern

foraeldremoede

Jeg deltog i forældresmøde i min datters skole i går. Læren spurgte ti mig om at jeg kunne forstå. Men jeg kunne klarede mig.

De forklarede om skoletiden. De sagde, at børnene virkeligt har det sjovt i skolen. De har også flot forhold. Det er lidt mærkeligt, at der er 13 piger og kun 6 drenger. Men det gør ikke noget.

Børnene begyndte at lære dansk og mathmatiks osv. De sagde, at det er rigtigt vigtigt, at forælder hjælper børn med lære noget. De gav os et brev fra kommunen om undervisning.

"Det er i skolen, barnet bliver undervist i læsning-ingen tvivl om det. Men der er vigtigt, at I hjemme føler op og støtter barnet i indlæringsfasen. uden jeres medspil er det svært for skolen at løse sin opgave."

De forslåg, at vi hjælper børnene med at skrive noget i dagbog, læser nogle bøger sammen, og besøger bibliotik sammen.

Jeg er virkeligt enig om at forældre skal deltage i børns undannelse. Enkelt barn skal få motivation til at lære noget i deres liv, fordi det er hårdt somme tider. For eksemple, er måske det ikke så sjovt at husk dansk stavning. Forældre har ansvar over for at give deres egen børn gode oplevelser til at lære noget.

Det er svært for mig at hjælpe min datter med dansk undannelse. Men jeg vil gerne hjælpe hende i hvert fald. Det skal være sjovt at lære dansk sammen.
[PR]
by els910 | 2007-11-21 17:43 | boern