デンマーク語の練習のためにはじめました
by els910
カテゴリ
全体
boern
arbejde
dansk
aegteskab
dansk kulture
hjemme
未分類
以前の記事
2008年 04月
2008年 01月
2007年 12月
2007年 11月
お気に入りブログ
メモ帳
最新のトラックバック
ライフログ
検索
その他のジャンル
ファン
記事ランキング
ブログジャンル
画像一覧


<   2008年 04月 ( 2 )   > この月の画像一覧

paaske

Festelavn er blevet slut, så næste kommer Påske. Det er bare ferie, men faktisk betyder det at forår kommer!

Jeg laver gækkebreve til nogle venner. Det er faktisk for børn. Men det er også sjovt for mig.

Man laver klippapir og lade sit navn hemmelighed, og i stedet skal man skrive dot med samme tal med navns bogstaver. Modtagen skal gætte, hvem sender dette brev. Hvis det er rigtigt, skal senderne give en påskeæg til modtagen. Hvis ikke, skal modtagen give en påskeæg til senderen i stedet.

Jeg lavde en klippapir af aben, som min datter kunne lide og sendt dette gækkebrev til min datter. Hendes gættelse var forkert. Men det er lige meget. Jeg giver en påskeæg til hende alligevel.
[PR]
by els910 | 2008-04-03 02:58 | dansk kulture

festelavn

Sidste søndag deltog vi i Festelaven holdt i kirken. På festelaven tager man, især børn, kostume på. Jeg laver kostume til min datter næste hver gang.

Min datter elsker en dukke af abe "Læserfidusen" der opstår i dansk lægebog til elever i børnehave klasse, så besluttede jeg at lave kostume af "Læserfidusen" til hende. Hun glædede sig til den. (Jeg elsker også denne abe faktisk. Den er rigtig sød.)

Men jeg har aldrig oplevet at lave sådan dyr kostume. Det var virkelig svært. Jeg var også nødt til at lave design selv. På dette tidspunkt havde jeg meget travlt og var meget træt. Det var også svært at få tid til det.

Jeg blev færdig med at lave den kun 1 time før det startede! Min datter blev meget glad for det, fordi hun var lidt bange for at hun ikke kunne tage den på.

Min datter kedede sig med talen af præst, men hun havde det sjovt med at ramme festelavn tønde. I kirken blev hun hverken drøningen eller kongen, men næste dag i skolen heldvis blev hun drøningen. Man der bryder tønden bliver drøningen, og man der fjerner sidste del af tønden fra snor bliver kongen.

En pige der tog kostume af tandpasta fik en pris i kirken. Den kostume var rigtig sjov.

Jeg tror, at Festelavn er arrangement for at være glad for at forår kommer. Efter den glæder jeg mig til forår.
[PR]
by els910 | 2008-04-03 02:57 | dansk kulture